Tuesday, December 21, 2021

Når begynte dating

Når begynte dating



Dette konseptet, forklart i dybden i The Oxford Companion to United States History, sier: "På begynnelsen av det nittende århundre begynte par å vurdere romantisk kjærlighet som forutsetning for ekteskap og baserte sine fagforeninger på kameratskap. Hva lenker her Relaterte endringer Last opp fil Spesialsider Permanent lenke Sideinformasjon Sitere denne siden Wikidata-element. Faktisk, jo smartere du er, jo mer når begynte dating du vil være, og jo flere problemer kommer du til å ha i datinglivet ditt. Crazy Blind Date lanseres. Takk for at du kontaktet oss. Matchmaking er en kunst basert utelukkende på anelser, siden det er umulig å forutsi med sikkerhet om to personer vil like hverandre eller ikke, når begynte dating.





Logg inn eller opprett en konto



Takk for at du kontaktet oss. Vi har mottatt bidraget ditt. Men da disse enslige kvinnene ble fratatt sin avhengighet av fedre og ektemenn, når begynte dating, begynte å bli kurtisert offentlig, politi, politikere og samfunnsledere ble skremt. Disse omstendighetene fødte dating-ritualer og andre uheldige tradisjoner som fortsatt gjenstår - eller i det minste fortsatt forårsaker forvirring ettersom skikker endrer seg - i dag.


I den gjennomsnittlige kvinnelige arbeideren tjente mindre enn halvparten når begynte dating hva en mann ville tjene i samme stilling. Men som disse kvinnene ble kurtisert offentlig, når begynte dating, Det ble iverksatt innsats for å dempe det myndighetene så på som en potensiell offentlig trussel. Hun husker rapporten fra en slik spesialagent, når begynte dating, staket ut på Strand Hotel i Midtown, som bemerket at kvinnene han spionerte på ikke virket som prostituerte i seg selv, men de var bekymret.


Rockefeller Jr. Det høres ut som en spøk, helt til du får vite at noen kvinner ble kastet i fengsel når begynte dating denne forferdelige forbrytelsen. De så på dem som romantiske. Hvis den amerikanske drømmen for menn var å jobbe hardt og bli en suksess, var det tilsvarende for kvinner å få en god jobb og gifte seg med din rike sjef.


Det andre alternativet var at kvinner tok jobber i varehus av høy klasse der rike menn sannsynligvis handlet. For å tiltrekke seg rike menn ble disse Shopgirls fanget av ironien i å måtte kjøpe de dyre varene de solgte. For det formål studerte Shopgirls sine velstående kvinnelige kunder som prøvde å etterligne utseendet deres, noe som førte til at forretningsverdenen kastet seg over denne nye typen forbrukere som ikke søkte annet enn å imponere. Men rundt flere og flere kvinner begynte å bruke kosmetikk.


To andre nå kjente konsepter når begynte dating dukket opp rundt denne tiden. Etter hvert som datingritualer endret seg, fikk moralske autoriteter panikk ved hver sving, når begynte dating. Denne scenen fra "The Girl from Woolworths" var et nytt syn i tiden da arbeidende kvinner begynte å prøve å beile til velstående menn. Getty bilder. 15. mai kl. Dating er et helvete. Men hvor mye verre ville det vært hvis selve handlingen førte deg i fengsel? Getty Images På en merkelig måte markerte denne forbrukerismen en form for fremgang.


Del denne artikkelen: Facebook Twitter Flipboard WhatsApp Email Copy. Del denne artikkelen. Del utvalg Del utvalg til Facebook Del utvalg til Twitter. Send til e-postadresse Ditt navn Din e-postadresse. Innlegget ble ikke sendt - sjekk e-postadressene dine! Beklager, bloggen din kan ikke dele innlegg på e-post. klikk for å kopiere.





gift men dating



Men, sier Hunt, B. var mye vanskeligere å gjennomføre. Denis Petau, brukte ideen om ante Christum i sitt verk De doctrina temporum. Nye utgaver fortsatte å bli publisert gjennom resten av århundret, og den ble oversatt til engelsk, hvor forkortelsene av A. eller Ant. ble brukt. Et annet alternativ var å bruke Julian Period-systemet oppfunnet på 1500-tallet av Joseph Scaliger, som kombinerte flere andre kalendere for å komme opp med en mesterkalender som strakte seg nesten 5 år tilbake før år ett.


Selv mens noen utforsket disse sammenhengene, lurte forskere på om de geologiske og fossile bevisene de oppdaget var fornuftige med jordens alder antatt av Bibelen. Disse tvilene var mulige å utforske fordi B.


dating system kan nå uendelig langt inn i fortiden. Og selv om det tok århundrer før A. og B. for å få tak i, stakk de. og A. Men selv disse nylig populære begrepene har en historie. Nå bruker nesten alle i verden det. Kontakt oss på brevtid. Historie nå vet du Nå vet du: Når begynte folk å si at året var 'A. Illustrasjon av Isaac Newton, ca av Merrill Fabry. 31. august, PM EDT. Flere må-lese historier fra TIME. DEL DENNE HISTORIEN. Les mer fra TIME.


For noen århundrer siden ble dating noen ganger beskrevet som et "frieriritual der unge kvinner underholdt gentlemanringere, vanligvis i hjemmet, under det våkne øyet av en ledsager," [8], men i økende grad, i mange vestlige land, ble det et selvtillit. -initierte aktivitet med to ungdommer som skulle ut som par offentlig sammen.


Likevel varierer dating betydelig etter nasjon, skikk, religiøs oppvekst, teknologi og sosial klasse, og viktige unntak med hensyn til individuelle friheter er fortsatt ettersom mange land i dag fortsatt praktiserer arrangerte ekteskap, ber om medgift og forbyr paring av samme kjønn. Selv om filmer, måltider og møte på kaffebarer og andre steder i mange land nå er populært, og rådbøker som foreslår ulike strategier for menn og kvinner, [9] i andre deler av verden, som i Sør-Asia og mange deler av verden. i Midtøsten er det ikke bare misfornøyd å være alene i offentligheten som et par, men kan til og med føre til at begge personer blir sosialt utstøtt.


På 1900-tallet ble dating noen ganger sett på som en forløper for ekteskap, men det kunne også betraktes som et mål i seg selv, det vil si en uformell sosial aktivitet i likhet med vennskap. Det skjedde vanligvis i den delen av en persons liv før ekteskapsalderen, [10] men ettersom ekteskapet ble mindre permanent med fremkomsten av skilsmisse, kunne dating også skje på andre tidspunkter i folks liv.


Folk ble mer mobile. Biler utvidet rekkevidden av dating og muliggjorde seksuell utforskning i baksetet. På midten av det tjuende århundre endret fremkomsten av prevensjon samt sikrere prosedyrer for abort ligningen betraktelig, og det var mindre press for å gifte seg som et middel for å tilfredsstille seksuelle lyster.


Nye typer relasjoner dannet; det var mulig for folk å leve sammen uten å gifte seg og uten barn. Informasjon om menneskelig seksualitet vokste, og med den blir aksept for alle typer samtykkende seksuelle orienteringer mer vanlig. I dag fortsetter institusjonen for dating å utvikle seg i et raskt tempo med nye muligheter og valg som åpner seg spesielt gjennom online dating.


Ordet "dating" kom inn i det amerikanske språket i løpet av s. Før det var frieri et spørsmål om familie- og samfunnsinteresser.


Fra og med tiden for borgerkrigen ble frieri en privatsak for par. Sosiale regler angående dating varierer betydelig i henhold til variabler som land, sosial klasse, rase, religion, alder, seksuell legning og kjønn. Atferdsmønstre er generelt uskrevne og i stadig endring. Det er betydelige forskjeller mellom sosiale og personlige verdier. Hver kultur har spesielle mønstre som bestemmer slike valg som om mannen ber kvinnen ut, hvor folk kan møtes, om kyssing er akseptabelt på en første date, innholdet i samtalen, hvem som skal betale for måltider eller underholdning, [17] [18 ] eller om det er tillatt å dele utgifter.


Blant Karen-folket i Burma og Thailand forventes kvinner å skrive kjærlighetspoesi og gi gaver for å vinne over mannen. Regissør Blake Edwards ønsket for eksempel å date sangstjernen Julie Andrews , og han spøkte på fester om hennes personlighet ved å si at hennes "uendelig muntre guvernante"-bilde fra filmer som Mary Poppins og The Sound of Music ga henne bildet av å muligens ha "syriner for kjønnshår"; [20] Andrews satte pris på humoren hans, sendte ham syriner, datet ham og giftet seg senere med ham, og paret ble sammen i 41 år til hans død i Mens begrepet dating har mange betydninger, refererer det vanligste til en prøveperiode der to folk utforsker om de skal ta forholdet videre mot et mer permanent forhold; i denne forstand refererer dating til tiden når folk er fysisk sammen i offentligheten, i motsetning til den tidligere tidsperioden der folk avtaler daten, kanskje ved å korrespondere via e-post eller tekst eller telefon.


Hvis to ugifte kjendiser blir sett offentlig sammen, blir de ofte beskrevet som "dating" som betyr at de ble sett offentlig sammen, og det er ikke klart om de bare er venner, utforsker et mer intimt forhold eller er romantisk involvert.


En beslektet betydning av begrepet er når to personer har vært ute i offentligheten bare noen få ganger, men ennå ikke har forpliktet seg til et forhold; i denne forstand beskriver dating en innledende prøveperiode og kan sammenlignes med "å være i et forpliktet forhold". Et av hovedformålene med dating er at to eller flere personer skal vurdere hverandres egnethet som langsiktig følgesvenn eller ektefelle. På grunn av usikkerheten i hele situasjonen, ønsket om å være akseptabel for den andre personen, og muligheten for avvisning, kan dating være svært stressende for alle involverte parter.


Noen studier har vist at dating har en tendens til å være ekstremt vanskelig for personer med sosial angstlidelse. Mens noe av det som skjer på en date styres av en forståelse av grunnleggende, uuttalte regler, er det betydelig rom for å eksperimentere, og det er mange kilder til råd tilgjengelig. Det er nå mer enn bedrifter over hele verden som tilbyr dating-coach-tjenester - med nesten av de som opererer i U.S.A.


Det kopulerende blikket, som ser lenge på en ny mulig partner, bringer deg rett inn i et sparringscenario; dere vil stirre i to til tre sekunder når dere spionerer hverandre, så ser dere ned eller bort før dere synkroniserer øynene igjen. Dette kan kombineres med forskyvningsbevegelser, små repeterende feler som signaliserer et ønske om å få fart på ting og ta kontakt.


Når du nærmer deg en fremmed du ønsker å imponere, utstråle selvtillit i holdningen din, selv om du er på kanten. Trekk deg opp til full høyde i en subtil bryststilling, som bøyer ryggen, puster ut overkroppen og skyver ut baken. Rull skuldrene bakover og ned og slapp av ansiktsuttrykket. Det er mange måter å møte potensielle dater på, inkludert blinddate, rubrikkannonser, datingnettsteder, hobbyer, ferier, kontorromantikk, sosiale nettverk, speeddating eller bare å snakke på offentlige steder, kjøretøy eller hus.


En Pew-studie som undersøkte Internett-brukere i langsiktige forhold, inkludert ekteskap, fant at mange møttes av kontakter på jobb eller skole. Det er en generell oppfatning av at menn og kvinner nærmer seg dating forskjellig, derav grunnen til at råd for hvert kjønn varierer sterkt, spesielt når de utleveres av populære magasiner.


For eksempel er det en vanlig oppfatning at heterofile menn ofte søker kvinner basert på skjønnhet og ungdom. Alle disse er eksempler på kjønnsstereotypier som plager datingdiskurs og former individers og samfunns forventninger til hvordan heterofile forhold skal navigeres. I tillegg til de skadelige effektene av å opprettholde begrensede syn på forhold og seksuelle og romantiske ønsker, fører stereotypier også til å ramme sosiale problemer på en problematisk måte. For eksempel noen [ som?


Rådene kommer med antagelsen om at balansen mellom arbeid og privatliv iboende er et "kvinneproblem. Følgelig er et spørsmål angående dating gjenstand for karrieretiming som genererer kontrovers.


Noen synspunkter gjenspeiler en tradisjonell forestilling om kjønnsroller. For eksempel hevdet Danielle Crittenden i What Our Mothers Didn't Tell Us at det å ha både en karriere og familie på samme tid var belastende og stressende for en kvinne; som et resultat foreslo hun at kvinner skulle date tidlig i tjueårene med et seriøst formål, gifte seg når deres relative skjønnhet tillot dem å finne en pålitelig partner, få barn, og deretter gå tilbake til jobb i begynnelsen av trettiårene med barn på skolen; Crittenden erkjente at det var vanskelig å dele en karrierevei med en ti-års pause i barneoppdragelsen.


I studier som sammenligner barn med heterofile familier og barn med homoseksuelle familier, har det ikke vært observert store forskjeller; selv om noen påstander tyder på at barn med homoseksuelle foreldre ender opp mer godt tilpasset enn jevnaldrende med heterofile foreldre, angivelig på grunn av mangelen på marginaliserende kjønnsroller i familier av samme kjønn.


Det er imidlertid stadig mer vanlig i dag, med nye generasjoner og i et økende antall land, å framstille spørsmålet om balanse mellom arbeid og privatliv som et sosialt problem i stedet for et kjønnsproblem. Med ankomsten av en arbeidsplass i endring, økt deltakelse av kvinner i arbeidsstyrken, et økende antall menn som tar opp sin andel av foreldre og husarbeid, [50] og flere myndigheter og industrier som forplikter seg til å oppnå likestilling, spørsmålet om eller ikke, eller når man skal stifte familie, blir sakte anerkjent som et problem som berører eller bør berøre begge kjønn.


Utsikten til kjærlighet innebærer ofte angst, noen ganger med frykt for engasjement [51] og frykt for intimitet for personer av begge kjønn. Det er noe fantastisk, synes jeg, med å ta sjanser på kjærlighet og sex.


Å gå ut på et lem kan være skummelt berg-og-dal-bane fordi ingen av oss ønsker å bli avvist eller få hjertet vårt knust. Men hva om det skjer? Jeg, for det første, vil heller falle pladask mens jeg serenade min partner off-key og alt i en bikini og et kort lite bassengskjørt enn å sitte på kanten av bassenget og dyppe tærne i stillhet. En datingrådgiver var enig i at kjærlighet er risikabelt, og skrev at "Det er virkelig bare én reell fare som vi må bry oss om, og det er å lukke våre hjerter for muligheten for at kjærlighet eksisterer.


Det som skjer i datingverdenen kan reflektere større strømninger innenfor populærkulturen. For eksempel, da boken The Rules dukket opp, berørte den mediekontrovers om hvordan menn og kvinner burde forholde seg til hverandre, med forskjellige posisjoner inntatt av spaltist Maureen Dowd fra The New York Times [56] og den britiske forfatteren Kira Cochrane fra The Guardian [57] og andre. Siden folk som dater ofte ikke kjenner hverandre godt, er det risiko for vold, inkludert voldtekt.


videregående skolejenter i alderen 14–18 ble "slått, slått, dyttet eller tvunget til seksuell aktivitet". Sara McCorquodale foreslår at kvinner som møter fremmede på dater først møtes på travle offentlige steder, deler detaljer om kommende dater med venner eller familie slik at de vet hvor de vil være og hvem de vil være sammen med, unngå å avsløre etternavn eller adresse og oppførsel. søk på dem på Internett før datoen. Internett former måten nye generasjoner dateres på.


Facebook , Skype , WhatsApp og andre applikasjoner har gjort eksterne tilkoblinger mulig. Nettdatingverktøy er en alternativ måte å møte potensielle dater på. Datingskikker og -vaner varierer betydelig over hele verden. Den gjennomsnittlige varigheten av frieri før man går videre til forlovelse eller ekteskap varierer betydelig over hele verden.


I følge en kilde er det fire måter ekteskap kan skje blant Nyangatom-folket: 1 arrangert ekteskap, når velrespekterte eldste sendes til jentas familie på vegne av guttens familie; 2 frieri eller dating etter et vennskapelig møte mellom gutt og jente, for eksempel på en markedsplass eller ferie der det er dans; 3 bortføring, for eksempel under en blodfeide mellom familier; 4 arv.


I Nord-Afrika, som i mange deler av Midtøsten, anses sex uten ekteskap som uakseptabelt. Dating i Nord-Afrika foregår hovedsakelig under familietilsyn, vanligvis på et offentlig sted. Asia er en blanding av tradisjonelle tilnærminger med involvering av foreldre og utvidede familier som arrangerte ekteskap så vel som moderne dating.


I mange kulturelle tradisjoner, inkludert noen i Sør-Asia , [74] og Midt-Østen [75] og til en viss grad Øst-Asia , som i tilfellet med Omiai i Japan og lignende "Xiangqin" 相親 praktisert i Greater China-området , en date kan arrangeres av en tredjepart, som kan være et familiemedlem, en bekjent eller en profesjonell matchmaker.


Mønstre for dating er i endring i Kina, med økt modernisering som støter på tradisjonelle måter. En rapport i China Daily antydet at dating for de fleste kinesiske universitetskvinner var "vanskelig", krevde arbeid, stjal tid unna akademisk avansement og plasserte kvinner i en prekær posisjon til å måtte balansere personlig suksess mot tradisjonelle kinesiske forhold.


Men i Kina studerer vi sammen. Romantisk kjærlighet er vanskeligere i tider med økonomisk stress, og økonomiske krefter kan oppmuntre single, spesielt kvinner, til å velge en partner først og fremst ut fra økonomiske hensyn. Noen menn utsetter ekteskapet til deres økonomiske stilling er tryggere og bruker formue for å tiltrekke seg kvinner. En trend går mot eksklusive matchmaking-arrangementer for de 'rike og mektige'; for eksempel et årlig juni-arrangement i Wuhan med dyre inngangsbillettpriser for menn 99, RMB lar økonomisk sikre menn velge såkalte bikinibruder basert på deres skjønnhet og utdannelse, og den økonomiske eksklusiviteten til arrangementet ble kritisert av de offisielle nyhetene utsalgssted China Daily.


Det har vært motstridende rapporter om utenlandsdating i Kinas hovedstad. En konto i antydet at datingscenen i Beijing var "trist" med spesielle vanskeligheter for utenlandske kvinner som håper å finne romantikk. Hvert år har 11. november blitt en uoffisiell høytid [96] kjent som Kinas singeldag når single oppfordres til å gjøre en ekstra innsats for å finne en partner.


I arabiske tall ser dagen ut som "", det vil si "som fire enslige som står sammen", og det var spekulasjoner om at den oppsto på slutten av tallet da studenter feiret det å være singel med "litt selvhån" [96 ] men en annen forklaring daterer den tilbake til hendelser i Romerriket.


Det har vært bekymring for at unge menneskers syn på ekteskap har endret seg på grunn av økonomiske muligheter, med mange som bevisst velger å ikke gifte seg, [96] samt unge gifte som har bestemt seg for ikke å få barn, eller å utsette å få dem. Forholdet mellom studenter som forbereder seg til college blir mislikt av mange foreldre i Kina.


Det var en rapport om at seksuelle forhold blant ungdomsskoleelever i Guangzhou noen ganger resulterte i aborter. Datingspillshowet If You Are the One, med tittelen etter kinesiske personlige annonser, inneholdt noen provoserende deltakere som kom med seksuelle hentydninger, og showet gikk angivelig på kant med myndighetene og måtte endre tilnærmingen sin.


Indisk dating er sterkt påvirket av skikken med arrangerte ekteskap som krever lite dating, selv om det er sterke indikasjoner på at institusjonen er under endring, og at kjærlighetsekteskap blir mer akseptert ettersom India blir mer sammenvevd med resten av verden. I alle fall i byene blir det mer akseptert at to personer møtes og prøver å finne ut om det er kompatibilitet. Flertallet av indiske ekteskap er arrangert av foreldre og slektninger, og ett anslag er at 7 av hver 10 ekteskap er arrangert.


Forfatteren Lavina Melwani beskrev et lykkelig ekteskap som hadde blitt arrangert av brudens far, og bemerket at under forlovelsen fikk kvinnen lov til å gå ut med ham før de ble gift ved bare én anledning; paret giftet seg og fant lykke. Inntil nylig hadde indiske ekteskap alle trekk ved en forretningstransaksjon som involverte to avtalegjørende familier, en hardkokt matchmaker og et vokalt styre av aksjonærer - bekymrede onkler og tanter.


Paret var nesten tilfeldig til avtalen. De bare kledde seg og møtte opp til bryllupsseremonien. Og etter det var plikten på dem å tilpasse seg 1, slektninger, bli kjent med hverandre og få ekteskapet til å fungere. Forhold der dating utføres av to personer, som velger sine datoer uten foreldrenes involvering og noen ganger fortsetter hemmelige samvær, har blitt stadig mer vanlig.


Når dette fører til et bryllup, kalles de resulterende foreningene noen ganger kjærlighetsekteskap. Det er økende tilfeller når par tar kontakt på egenhånd, spesielt hvis de bor i et fremmed land; i ett tilfelle møttes et par i det skjulte over et kortspill.


noen ganger delta i Singles Meets organisert av nettsteder som skjer omtrent en gang i måneden, med deltakere på hvert arrangement; en arrangør hadde ikke sikker statistikk om suksessraten som fører til et langsiktig forhold, men anslagsvis ett av ti medlemmer finner en partner gjennom nettstedet. Datingnettsteder vinner terreng i India.


Forfatter Rupa Dev foretrakk nettsteder som la vekt på autentisitet og screenet folk før de la inn navnene deres i databasene, noe som gjorde det til et tryggere miljø generelt, slik at brukere av nettstedet kan ha større tillit til at det er trygt å date andre på nettstedet.


I intervallet før ekteskapet, enten det er et arrangert eller et kjærlighetsekteskap, har privatdetektiver blitt hyret inn for å sjekke opp en potensiell brud eller brudgom, eller for å verifisere påstander om en potensiell ektefelle fremsatt i avisannonsering, og det er rapporter om at slike snoking øker.


Transseksuelle og evnukker har begynt å bruke internettdating i noen delstater i India. Praksisen med dating strider mot noen religiøse tradisjoner, og en bestemt hinduistisk gruppe Sri Ram Sena truet med å "tvinge ugifte par" til å gifte seg, hvis de ble oppdaget dating på Valentinsdagen; en fundamentalistisk leder sa "å drikke og danse i barer og feire denne dagen har ingenting å gjøre med hinduistiske tradisjoner.


En annen gruppe, Akhil Bharatiya Hindu Mahasabha , truet med å gjøre det samme, som den ble alvorlig hånet for på nettet [] og dagen etter Valentinsdag hadde demonstranter utenfor Delhi-hovedkvarteret, med folk som hånende klaget over at de ikke oppfylte sitt "løfte" ", [] med noen som har kommet med materialer til bryllupsritualene.


Det er en type frieri kalt Omiai der foreldre ansetter en matchmaker for å gi CV og bilder til potensielle kamerater for godkjenning, noe som fører til et formelt møte med foreldre og matchmaker som deltar.


Årsakene til dating i Korea er forskjellige. Forskning utført av Saegye Daily viste at tenåringer velger å date av grunner som "for å bli mer modne", "for å få konsultasjon om bekymringer eller problemer," eller "for å lære forskjellen mellom gutter og jenter," osv. Nåværende koreansk dating viser en skiftende holdning på grunn av påvirkning fra tradisjon og modernisering.


Det er mange konfucianske ideer og praksiser som fortsatt metter sørkoreansk kultur og dagligliv som tradisjonelle verdier.


Det er en av de gamle lærene til konfucianismen [] og avslører dens tilbøyelighet til konservatisme. De fleste koreanere har en tendens til å betrakte dating som en forløper til ekteskap.


I følge en undersøkelse utført av Gyeonggi-do Family Women's Researcher på personer i alderen , er det ikke noe datingbyrå, men markedet for ekteskapsbyråer vokser kontinuerlig.


Også "Mat-sun", blind daten som vanligvis er basert på forutsetningen om ekteskap, holdes ofte i alderen fra slutten av 20- til 30-årene. Imidlertid tar flertallet fortsatt det å komme inn i et forhold på alvor.


Dating i Korea anses også som en nødvendig aktivitet støttet av samfunnet. Studenter på andre til ungdomstrinnet som ikke har vært i et forhold føler seg engstelige for at de faller bak blant jevnaldrende. De fleste av dem prøver å "sogaeting", gå ut på en blind date, for første gang for å komme inn i et forhold.


Dating er en plikt de fleste føler de må ta på seg for å ikke virke inkompetente. Hvor skal vi? Dating har også blitt avbildet å være en aktivitet for moro og lykke. I følge en undersøkelse fra bryllupskonsulentbyrået anser menn et fysisk forhold som en katalysator for kjærlighet, ellers ser kvinner på det som en bekreftelse på hengivenhet. I tillegg er både ekteskap og frieri i Pakistan påvirket av tradisjonell kulturell praksis som ligner på andre steder på det indiske subkontinentet, så vel som muslimske normer og væremåter.


Ulovlige forhold før ekteskap anses som et sosialt tabu, og sosial interaksjon mellom ugifte menn og kvinner oppmuntres på et beskjedent og sunt nivå. Par er vanligvis viet gjennom enten et arrangert ekteskap eller kjærlighetsekteskap. Kjærlighetsekteskap er de der individene har valgt en partner som de liker etter eget valg før ekteskapet, og skjer vanligvis med samtykke fra foreldre og familie.


Arrangerte ekteskap på den annen side er ekteskap som er fastsatt og avtalt av familiene eller vergene til de to personene der paret kanskje ikke har møtt før. I begge tilfeller og i samsvar med tradisjonell ekteskapspraksis, blir individer som gifter seg overtalt til å møte og snakke med hverandre en stund før de vurderer å gifte seg, slik at de kan sjekke deres kompatibilitet.


Singapores største datingtjeneste, SDU, Social Development Unit , er et statlig drevet datingsystem. Den opprinnelige SDU, som kontroversielt fremmet ekteskap blant universitetsutdannede singler, eksisterer ikke lenger i dag.


Den 28. januar ble det slått sammen med SDS [Social Development Services], som like kontroversielt fremmet ekteskap blant singler som ikke har utdannet seg.


Den sammenslåtte enheten, SDN Social Development Network søker å fremme meningsfulle relasjoner, med ekteskap utpekt som et hovedmål i livet, blant alle bosatte [Singapore] singler innenfor et befordrende nettverksmiljø av single, relevante kommersielle og offentlige enheter.


En rapport antydet at i det sørlige Taiwan, gjelder "tradisjonelle regler for frieri" fortsatt til tross for påvirkningen fra populærkulturen; for eksempel fortsetter menn å ta initiativet til å danne relasjoner. Hva fikk relasjoner til å bryte opp?


I Storbritannia har begrepet dating likhet med den amerikanske betydningen av den tentative utforskende delen av et forhold. Hvis to personer skal ut sammen, kan det bety at de dater, men at forholdet deres har utviklet seg til et relativt langvarig og seksuelt kjæreste-kjæresteforhold, selv om de ikke er samboere. Selv om briter er kjent med begrepet dating, er ritualene rundt frieri noe annerledes enn de som vanligvis finnes i Nord-Amerika.


Forfatter Kira Cochrane råder datere til å "komme ut og møte mennesker" mens de noterer en trend med midlertidig suspensjon av ekteskapet til en person når trettiårene. Hun følte seg "uten anelse og uønsket", skrev hun, og syntes rådbøker som The Rules var nyttige. I følge National Fraud Intelligence Bureau var det 3, ofre for såkalt romantikksvindel i fjor [] som overleverte rekordhøye 39 millioner pund.


Online dating sikkerhet i Storbritannia er en bekymring for myndigheter og enkeltpersoner. Mens analytikere som Harald Martenstein og andre antyder at det er lettere for personer å ta kontakt i Amerika, ser mange tyskere på de amerikanske datingvanene som "uspontane", "latterlige" og "stive".


Medlemskap i frivillige foreninger er relativt høyt i tysktalende land, og disse ga ytterligere sjanser for mulige partnere til å møtes.


Å spasere på Esplanades og Promenade gangveier som den i Hamburg kalt Jungfernstieg maidens way, har vært et annet sted for introduksjoner så tidlig som på 1800-tallet. Analytiker Geoffrey Gorer beskrev dating som en amerikansk idiosynkrasi med fokus på ungdom i høyskolealder og uttrykt i aktiviteter som amerikanske skoleball. I motsetning til tysktalende land og den langvarige musikalske tradisjonen der ga personer i forskjellige aldre gode muligheter for sosiale danser, som Wien Opera Ball og andre anledninger.


Romantiske møter ble ofte beskrevet med franske termer som rendezvous eller tête-à-tête. Den tyske termen Stelldichein som oversatt av Joachim Heinrich Campes brukes til å betegne dating når samtykkealderen for ekteskap var relativt høy.


Tyske tradisjoner for å betegne elskere som møttes i skjul ble beskrevet med begreper som Fensterln-vindu eller Kiltgang morgentur brukt i Bayern og Sveits. I dag blir de fleste tyske par i langvarige forhold kjent med hverandre gjennom felles venner, på jobb eller mens de går ut om natten; de første månedene med dating involverer ofte samleie, men er fortsatt ganske tilfeldige og innebærer ikke et seriøst ønske om å gifte seg.


Italienere opprettholder en konservativ tilnærming til dating. Det er heller ikke uvanlig å invitere venner eller slektninger under en date. Mer moderne tilnærminger som blind dates, speeddating og datingnettsteder er ikke like populære som i utlandet, og anses ikke som veldig effektive av flertallet av befolkningen. En rapport antydet at spanske kvinner var de "største flørtene", basert på en uoffisiell studie fra et datingnettsted som rangerte land basert på initiering av kontakt.


Folk av forskjellige kjønn har ikke lov til å "blande fritt" i offentligheten. Geistlige driver offisielt godkjente internettdatingbyråer med strenge regler. I Israel, i det sekulære samfunnet, er dating veldig vanlig blant både heterofile og homoseksuelle par. På grunn av det religiøse samfunnet er det imidlertid noen religiøse unntak fra datingprosessen. I de harediske og chasidiske samfunnene ultraortodoks jødedom blir de fleste par paret gjennom en matchmaker.


En rapport antyder at det libanesiske datingspillet er hemmet av "tyngden av familiekrav på individuelle valg" og at det var vanskeligheter, spesielt for mennesker som søker å gifte seg på tvers av religiøse linjer, for eksempel en kristen som søker å gifte seg med en muslim.


Saudi Gazette siterte en Wikipedia-artikkel om vold i hjemmet , og antydet at det var et problem for saudiarabiske personer, inkludert voldelig oppførsel mens en eller begge partnere dater. En rapport antydet at USA så vel som andre vestlig orienterte land var forskjellige fra resten av verden fordi "kjærlighet er grunnen til paring," i motsetning til ekteskap som ble arrangert for å sementere økonomiske og klassebånd mellom familier og fremme politisk stabilitet. Den britiske forfatteren Kira Cochrane, etter å ha flyttet til U.S.


Ved å vente og vente og vente på å forplikte seg til noen, krymper og visner vår evne til kjærlighet. Dette betyr ikke at kvinner eller menn skal gifte seg med den første fornuftige personen som følger med, eller noen som de ikke er forelsket i. Men vi bør, i en mye tidligere alder enn vi gjør nå, ta en seriøs holdning til dating og begynne å forberede oss på å slå oss til ro. For det er i handlingen med å ta opp rollene vi har blitt lært opp til å unngå eller utsette – kone, ektemann, mor, far – at vi bygger våre identiteter, utvider livene våre og oppnår den karakterfullheten vi ønsker.


Journalist Emily Witt skrev at mens "sosiale skikker hadde endret seg for å akseptere et bredere spekter av seksuelle praksiser", var det fortsatt mye "ensomhet og angst". Det er bevis på at par er forskjellige i tempoet og tidspunktet de innleder sex med i forholdet. Tenåringer og studenter i høyskolealderen har en tendens til å unngå den mer formelle aktiviteten med dating, og foretrekker tilfeldige eksperimenter uten strenge bånd, noen ganger beskrevet som "oppkoblinger".


Den tillater unge kvinner å "gå ut og passe inn i den sosiale scenen, få oppmerksomhet fra unge menn og lære om seksualitet", ifølge en rapport fra sosiologer. Muslimer som bor i USA kan velge om de vil bruke tradisjonelle islamske metoder, eller date amerikansk stil; Muslimer som velger å holde seg til islamsk tradisjon kan "bare gifte seg med en annen muslim", ifølge en malaysisk beretning.


Moskeer har vært kjent for å prøve å bringe mennesker sammen——en i California har en datingtjeneste for muslimer. I Brasil er det lengre tidsintervall før barn flytter ut av huset, noe som påvirker dating. Datingadferd til ikke-heteroseksuelle individer reflekterer ikke alltid deres selvtilskrevne seksuelle legning. I følge en Psychology Today-rapport gjenkjenner menn som identifiserer seg som homofile sin tiltrekning av samme kjønn i slutten av tenårene eller begynnelsen av tjueårene, og de har en tendens til å bry seg mer om fysisk attraktivitet enn statusen til en potensiell partner.


I India har transpersoner og evnukker brukt internettdating for å hjelpe dem med å finne partnere, men det fortsetter å være sterkt samfunnspress som marginaliserer dem. Folk kan møte andre mennesker på egenhånd eller samværet kan arrangeres av noen andre. Matchmaking er en kunst basert utelukkende på anelser, siden det er umulig å forutsi med sikkerhet om to personer vil like hverandre eller ikke. Venner er fortsatt en vanlig måte å møte mennesker på.


I The Guardian var den britiske forfatteren Hannah Pool kynisk til å bli satt opp på en blind date; hun ble fortalt "i utgangspunktet er han deg, men i en mannlig form" av den felles vennen.


Foreldre, via sine kontakter med kollegaer eller naboer eller venner, kan introdusere barna sine for hverandre. I India legger foreldre ofte ut ekteskapsannonser i aviser eller på nettet, og kan legge ut CV-en til den potensielle bruden eller brudgommen. Datingsystemer kan være systematiske og organiserte måter å forbedre matchmaking ved å bruke regler eller teknologi. Møtet kan være personlig eller live, samt adskilt av tid eller rom, for eksempel via telefon eller e-post eller chat-basert.


Hensikten med møtet er at de to personene skal bestemme om de skal på date i fremtiden. Speed ​​dating er en rask og komfortabel måte å møte mennesker på. Det hjelper med å utvide mine sosiale kontakter. Jeg bryr meg ikke om jeg ikke finner en kjæreste der. Jeg vil bare prøve lykken, og hvis hun er der, så vil det være en stor bonus. Datadateringssystemer fra det senere 1900-tallet, spesielt populære i s og s, før fremveksten av sofistikerte telefon- og datasystemer, ga kundene skjemaer som de fylte ut med viktige toleranser og preferanser, som ble "matchet av datamaskin" for å bestemme " kompatibilitet" til de to kundene.


Historien om datingsystemer er nært knyttet til historien til teknologier som støtter dem, selv om en statistikkbasert datingtjeneste som brukte data fra skjemaer fylt ut av kunder åpnet i Newark, New Jersey i Det første store datadatingsystemet, The Scientific Marriage Foundation, ble etablert av Dr.


George W. Den tidligste kommersielt vellykket datastyrte datingtjenesten i enten USA eller Storbritannia var Com-Pat, startet av Joan Ball i Den lengste og mest suksessrike tidlige datadatingvirksomheten, både når det gjelder antall brukere og når det gjelder fortjeneste, var Dateline , som ble startet i Storbritannia av John Patterson. Pattersons forretningsmodell var imidlertid ikke fullt ut lovlig. Han ble ved flere anledninger siktet for bedrageri for å ha solgt lister over kvinnene som meldte seg på tjenesten hans til menn som lette etter prostituerte.


I de tidlige årene i New York City skrev programvareutviklere algoritmer for å matche singler romantisk, noen ganger ved å bruke samarbeidsfiltreringsteknologier. Kompatibilitetsalgoritmer og matchende programvare blir stadig mer sofistikerte. Online datingtjenester krever en avgift for brukeren for å legge ut en profil av seg selv, kanskje ved å bruke video eller stillbilder samt beskrivende data og personlige preferanser for dating, som aldersgruppe, hobbyer og så videre.


Industrien er dominert av noen få store selskaper, som EHarmony, Zoosk og InterActiveCorp, eller IAC, som eier flere merker, inkludert Match. com og OkCupid , og nye deltakere fortsetter å dukke opp. Nettdatingbedrifter blomstrer økonomisk, med vekst i medlemmer, tjenestetilbud og medlemsavgifter og med mange brukere som fornyer kontoene sine, selv om den totale andelen av Internett-trafikk som bruker online datingtjenester i U.S.A.


Mens nettdating har blitt mer akseptert, beholder det et lite negativt stigma. Det er utbredt bevis på at online dating har økt raskt og er i ferd med å bli "mainstream" med nye nettsteder som dukker opp regelmessig. Rapporter varierer om effektiviteten til datingnettsteder for å resultere i ekteskap eller langsiktige forhold. Pew Research, basert på en undersøkelse av 3 voksne, estimerte at tre millioner amerikanere hadde inngått langsiktige forhold eller ekteskap som et resultat av møte på en datingside.


Pew-studien, se tabell, antydet at Internett ble stadig mer fremtredende og akseptert som en måte å møte mennesker på på dater, selv om det var advarsler om bedrag, risikoen for vold, [39] og noen bekymringer om stigma.


I India deltar foreldre noen ganger på nettsteder designet for å matche par. Forskning fra Berkeley tyder på at det er et fall i interesse etter at nettdatere møtes ansikt til ansikt. Internett "QQ" chatterom, billigere enn tradisjonelle nettsteder og byråer, blir stadig mer populært i Kina. Det finnes datingapplikasjoner eller apper på mobiltelefoner. Virtuell dating inneholder elementer av videospill og dating. Brukere lager avatarer og tilbringer tid i virtuelle verdener i et forsøk på å møte andre avatarer med det formål å møtes for potensielle datoer.


Mobildating eller mobildating refererer til utveksling av tekstmeldinger for å uttrykke interesse for andre på systemet. Disse kan være nettbaserte eller også online, avhengig av selskapet.


På et singelarrangement samles en gruppe single for å delta i ulike aktiviteter med det formål å møte nye mennesker. Arrangementer kan omfatte fester, workshops og spill. Mange arrangementer er rettet mot singler med spesiell tilhørighet, interesser eller religion. Mystery Date er et brettspill fra Milton Bradley Company , opprinnelig utgitt i og utgitt på nytt i , , og i , hvis formål er å være klar for en date ved å anskaffe tre matchende fargekodede kort for å sette sammen et antrekk.


Antrekket må da matche antrekket til daten ved "mystery door". Hvis spillerens antrekk ikke stemmer overens med datoen bak døren, lukkes døren og spillet fortsetter.


Spillet har blitt nevnt, omtalt eller parodiert i flere populære filmer og TV-serier. Tallrike TV-reality- og spillprogrammer, tidligere og nåværende, adressedating. For eksempel ble datingspillet The Dating Game først sendt i , mens mer moderne programmer i den sjangeren inkluderer The Manhattan Dating Project US Movie om Dating i New York City , Blind Date , The 5th Wheel , og The Bachelor og dens spinoff-serier, der en høy grad av støtte og hjelpemidler gis til enkeltpersoner som søker dates.


Disse er beskrevet mer fullstendig her og i den relaterte artikkelen om "reality-spillprogrammer" som ofte inkluderer eller motiverer romantiske episoder mellom spillere. En annen kategori av dating-orienterte reality-TV-programmer involverer matchmaking, for eksempel Millionaire Matchmaker og Tough Love.


Et populært TV-program med datingtema i Storbritannia er Take Me Out. Dating kan skje for folk i de fleste aldersgrupper med mulig unntak av små barn. Tenåringer og tweens har blitt beskrevet som dating; ifølge CDC beskrev tre fjerdedeler av åttende- og niendeklassinger i USA seg selv som "dating", selv om det er uklart hva som menes med dette begrepet.


Dette er mest sannsynlig på grunn av den ufullstendige kognitive og emosjonelle utviklingen til tenåringer som forårsaker manglende evne til å håndtere de utfordrende aspektene ved romantiske forhold. Unge mennesker er utsatt for mange på videregående skoler eller ungdomsskoler eller høyskoler eller universiteter. Folk over tretti, som mangler nyheten til en høyskoleerfaring, har bedre hell på nettet med å finne partnere.


Mens folk har en tendens til å date andre nær deres egen alder, er det mulig for eldre menn å date yngre kvinner. I mange land blir eldre-mann-yngre-kvinne-ordningen sett på som tillatt, noen ganger med fordeler. Det har sett mer positivt på i U. enn i Kina; eldre menn beskrives som mer kunnskapsrike seksuelt og intellektuelt, støttende, dyktige i kvinners måter og økonomisk sikrere, så det er "ikke mer å gå nederlandsk.


Forskning viser at vellykkede menn i gjennomsnitt er 12 år eldre enn sine ektefeller; eksepsjonelle menn, etter 17 år; og nobelprisvinnere, vel, de kan være 54 år eldre enn kameratene sine. Hvorfor date nå når dine ideelle koner fortsatt er i barnehagen! Et bemerkelsesverdig eksempel på den eldre kvinnen-yngre-mannen er Demi Moore som parer seg med hennes år-junior Ashton Kutcher. Eldre kvinner i slike forhold har nylig blitt beskrevet som "pumaer", og tidligere ble slike forhold ofte holdt hemmelige eller diskrete, men det er en rapport om at slike forhold blir mer akseptert og øker.


Siden skilsmisse øker på mange områder, noen ganger feiret med "skilsmissefester", [] finnes det datingråd for de nyskilte også, som inkluderer å ikke snakke om eksen din eller skilsmissen din, men å fokusere på "aktiviteter som bringer glede til din liv. fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Prosess for å samhandle og møte andre mennesker med utsikter til å etablere et romantisk forhold.


For annen bruk, se Dating-disambiguation. For annen bruk, se Dobbel datodisambiguation. Genetisk eller adoptiv Slektskap Familie Foreldre far mor Besteforeldre Søsken Fetter Ved ekteskap Ektefelle Ektemann Hustru Åpent ekteskap.


Polygami Polyandri Polygyni. Uformelt monogami Ikke-monogami Gjensidig monogami Polyamori Polyfidelity. Cicisbeo Concubinage Courtesan elskerinne. Bonding Frieri Dating Engasjement Bachelor's Day Paring Møt markedet Romantikk Singles arrangement Bryllup.


Følelser og følelser. Affinitet Tilknytning Intimitet Sjalusi Limerence Kjærlighet Platonisk ubetinget lidenskap Seksualitet.


Brud pris medgift medgift tjeneste Hypergami Utroskap Seksuell aktivitet Overtredelse Undertrykkelse. Barn Dating Innenriks Eldre Narsissistisk forelder Makt og kontroll Stalking. Se også: Shanghais ekteskapsmarked. Denne delen trenger utvidelse. Du kan hjelpe ved å legge til det. juli Hovedartikkel: Matchmaking. Denne delen inneholder instruksjoner, råd eller fremgangsmåte-innhold. Hensikten med Wikipedia er å presentere fakta, ikke å trene. Bidra til å forbedre denne artikkelen enten ved å omskrive fremgangsmåten-innholdet eller ved å flytte det til Wikiversity , Wikibooks eller Wikivoyage.


China Daily. Hentet Arkivert fra originalen på Å forby eksperimentelt og seriell frieri og sanksjonere kun arrangerte kamper er dels et middel til å vokte unge menneskers kyskhet og dels et spørsmål om å fremme familieinteresser The Teaching Company. Elektronisk tidsskrift for sosiologi. CiteSeerX

No comments:

Post a Comment